Министър Москов: Лекарите са жертва на политическа недобросъвестност

министър москов 07-15Министерството ще формира и ще определи кои заболявания в кои пакети ще влизат, но БЛС е този, който трябва да изработи и приложи стандартите, по които трябва да се провежда лечението. Това каза министърът на здравеопазването д-р Петър Москов по време на работна среща на Лекарския съюз на тема "Акредитационен съвет и национални експертни лекарски бордове"
, която се проведе днес в УМБАЛ "Света Екатерина", информират от пресцентъра на МЗ. Той отбеляза, че изцяло разчита на експертизата на съсловната организация.
Няма нито един ангажимент, който моят екип да е поел пред БЛС и да не е изпълнил, заяви д-р Москов в подкрепа на тезата си, че министерството, гилдията и академичната общност трябва да работят в тясна симбиоза, за да съчетаят високите медицински познания с реалната сила и власт на съсловната организация и да върнат достойнството на професията и доверието на пациента.
Според министъра лекарите в България са били жертва на политическа недобросъвестност, която е довела до изкуственото разделяне и противопоставяне на различните специалности. Тази политика превърна лекарите във високообразован пролетариат и аз се радвам, че БЛС вижда реалните проблеми и има волята да ги реши. В момента системата страда от непрозрачност и лошо финансиране, допълни той.
Проф. Гудев, председател на борда по кардиология, подкрепи волята на министър Москов да премахне модела на работа на ишлеме, съобщиха още от пресцентъра на МЗ.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД