БЧК иска „Пирогов”

БЧК иска „Пирогов”Ако УМБАЛСМ „Пирогов“ бъде обявен за приватизация, Българският червен кръст ще предприеме действия да си върне собствеността върху болницата. Това става ясно от прессъобщение на организацията.
От БЧК поясняват, че „УМБАЛСМ „Пирогов“ е създаден преди 115 години от Българския Червен кръст под името „Болница Червен кръст“ върху имот, дарение на организацията. През 1949 г. болницата преминава към Софийски градски народен съвет и в края на 1950 е превърната в Спешна градска болница, все още с името „Червен кръст“. През 1951 г. тя става Институт за бърза медицинска помощ и получава името на руския хирург Н. И. Пирогов.
Съобщението на ръководството на БЧК е във връзка с публикации в медиите относно евентуалната приватизация на болницата. Отбелязва, се че в Червения кръст са обезпокоени за бъдещето на Спешния институт, който е с ключова роля за националната сигурност на страната. От организацията обявяват, че ако си върнат собствеността върху лечебното заведение то ще запази изцяло предмета си на дейност.
„Здравна поща”, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД