Министър Москов се извини за изоставената на пътя родилка

д-р Петър МосковМинистърът на здравеопазването д-р Петър Москов поднесе своите извинения за гафа с родилката от Симеоновград.
Моля за извинение за това, че екип на спешна помощ изостави родилка на пътя за Симеоновград. Нямам думи да го окачествя. Това е обикновена човешка глупост. Доброто в случая е, че се е разминало без последици за здравето за който и да било от участниците в инцидента, заяви министърът в Сливен, където посети областната болница "Д-р Иван Селимински", предаде Стандарт нюз.
"Държавата не е дала 16 милиона лева допълнително за заплати в спешната помощ, за да бъдат изоставяни хора на пътя", бе категоричен министърът. Той съобщи, че на фелдшера от Симеоновград и дежурната медицинска сестра вече е наложено наказание "последно предупреждение за уволнение".
Москов е поискал от ръководството на спешна помощ да поднесе своите извинения към родилката. Такива действия се санкционират моментално. Пари от данъците на хората не могат да бъдат оползотворявани по този начин. Макар и без последствия, подобни действия няма да бъдат толерирани, заяви д-р Петър Москов. Той съобщи, че министерството ще отпусне пари за обновление на спешното отделение в сливенската областна болница. Министърът и областният управител Димитър Сяров разгледаха отделението, придружени от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Васислав Петров.
Петър Москов посети и родилното отделение в болницата. Той съобщи, че с областния управител Димитър Сяров са обсъдили бъдещето на вече бившата сграда и терен на белодробната болница.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД