До края на юни проверяват всички болници в област Стара Загора за условията на труд

До края на юни проверяват всички болници в област Стара Загора за условията на трудДо края на юни ще бъдат проверени всички болници в Старозагорска област за спазване на работното време и затова дали има безопасни условия на труд.
Причина за проверките е, че според Инспекцията по труда в някои болнични заведения, като тези в Раднево и в Чирпан, не се спазват почивките и работните смени. Нарушенията били, заради хроничния недостиг на кадри, уточняват от инспекцията.
Често срещано нарушение е поемането на две работни смени за един календарен ден, което е забранено от закона. От друга страна положеният извънреден труд се заплаща регулярно.
Инспекторите ще дадат предписания на директорите на болниците да отстранят нередностите - или да назначат още хора или не поемат изпълнение на дейности, които не могат да обезпечат. Лекарите, които работят на трудов договор в болници и едновременно с това в частните си кабинети не попадат в юрисдикцията на регламентите за спазване на задължителните почивки. В момента текат и регулярните проверки на рисковите производства в региона - "Мини Марица-Изток" и "Арсенал". 27 акта за нарушения са издадени на некоректни работодатели от началото на месец май.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД