9 софийски болници се обединяват в Гражданско дружество

 9 софийски болници се обединяват в Гражданско дружествоВчера ръководството на Министерство на здравеопазването е взело решение за стартиране на процедура за създаване на Гражданско дружество по смисъла на Закона за задълженията и договорите (чл. 357-364) с цел обединяване на немедицинските дейности между девет лечебни заведения. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството. Става въпрос за болниците в карето на бившата Медицинска академия - УМБАЛ „Александровска“ ЕАД, УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД, СБАЛАГ „Майчин дом“ ЕАД, СБАЛББ „Св. София“ ЕАД, СБАЛДБ „Проф. И. Митев“ ЕАД, УМБАЛ „Св. Екатерина“ ЕАД, УСБАЛИБ „Проф. И. Киров“ ЕАД, СБАЛЛЧХ ЕООД и УСБАЛЕ „Акад. И. Пенчев“ ЕАД.
Гражданското дружество ще предоставя правни консултации и становища, ще организира немедицинската дейност и консултативната помощ и ще извършва дейности по организация на обучение и следдипломно обучение на студенти и специализанти, информират от министерството.
Освен това то ще администрира научните дейности и клиничните изпитвания, ще извършва дейности по организация и реализиране на проекти и програми, както и по организация на дейностите по международно сътрудничество.
Дружеството също така ще се занимава с организиране на административно-стопанските дейности, свързани с ремонт и поддръжка на дълготрайни материални активи, болнично хранене и организация на храната за персонала, транспорт, охрана и други доставки и услуги свързани с немедицинските дейности на лечебните заведения.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД