Софийски лекари искат д-р Петър Панчев за шеф на БЛС

проф. д-р Петър ПанчевСтоличната лекарска колегия ще издигне за кандидат за председателското място в Българския лекарски съюз проф. д-р Петър Панчев. Това е било решено на събрание на делегатите от столицата в Боровец.
Проф. Панчев е ръководител на Катедрата по урология към Медицинския университет в София и началник на отделение по онкоурология в "Александровска" болница.
В средата на месец май предстои отчетно-изборен събор на съсловната организация, на което трябва да се избере нов председател.
Д-р Цветан Райчинов ще трябва да се оттeгли, защото вторият му 4-годишен мандат изтече и по устав той няма право на трети.
До десетина дни трябва да започне издигането на кандидатурите, но между медиците вече текат сондажи кой кого ще подкрепи.
За да бъде избран председателят на първия тур, са му необходими най-малко 89 гласа, ако не събере тези гласове - ще има балотаж, което означава ново гласуване. Новият председател на лекарския съюз ще получава месечна заплата от 3699 лв.
Годишният бюджет на БЛС, който се управлява от шефа и неговите заместници, възлиза на 1,5 млн. лв.
До момента, по неофициална инфорамция, за мястото ще се кандидатират още сегашните заместници д-р Кирил Еленски и д-р Юлиан Йорданов, както и д-р Венцислав Грозев, който пък е председател на плевенската колегия и е сочен за фаворит за поста. Спряга се и името на д-р Румяна Тодорова, бивш директор на НЗОК.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД