МЗ не готви промени в Наредбата за достъп до медицинска помощ

МЗ не готви промени в Наредбата за достъп до медицинска помощВъв връзка с изнесените  твърдения на КНСБ, че Министерство на здравеопазването готви отново промени в Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ и отново се създава възможност гражданите да се откажат от здравните си вноски и да заплащат здравните услуги кеш или чрез здравно застраховане, от здравното министерство заявиха, че информацията е невярна и спекулативна.
Министерство на здравеопазването по никакъв начин не готви и няма намерение да прави промени в Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ, ограничаващи правото на достъп до здравни услуги на пациентите.

Съгласно действащото законодателство на България, здравното осигуряване е задължително и солидарно, се казва в съобщението на ведомството.
От там добавиха, че Министерство на здравеопазването съвместно с Националната здравноосигурителна каса и съсловните организации е сформирало работна група, която има задачата по съответни критерии да определи медицинските дейности, които ще формират двата пакета – основен и допълнителен.
„Здравна поща”, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД