Ще бъде съкратен минимум 10% от щата на Касата

д-р Глинка КомитовСлужителите на здравната каса – и в централното управление, и в регионалните й структури, трябва да са мотивирани да работят по-добре и да се отнасят уважително към хората, които обслужват, заяви новият управител на НЗОК д-р Глинка Комитов.
Където и да съм бил на работа, от практическия си опит знам, че няма ли високо възнаграждение, няма и мотивация, каза той и допълни, че в касата ще има съкращения за сметка на по-високи възнаграждения за останалите служители.
Ще бъде съкратен минимум 10 на сто от щата, казва д-р Комитов, като уточнява, че само незаетите бройки няма да са достатъчни.
От думите му става ясно, че той е оптимист по отношение на бюджета на касата за тази година. Според него средствата могат да стигнат, ако се използват пълноценно възможностите на новата методика за плащане.
С новата методика се дава възможност да се съставя листа на чакащите, като по този начин се преодоляват фиксираните месечни бюджети. Второ - могат да вземат в аванс 5% от бюджета за следващия месец, които впоследствие обаче се налага да се компенсират.
И трето - особени тежки и сложни случаи могат да се докладват на районната каса, а чрез нея и на надзорния съвет на НЗОК, който да прецени дали да ги заплати с допълнителни средства, коментира д-р Комитов.
По думите му, ако обаче средствата не стигнат, болниците могат да осъдят касата за неплатена надлимитна дейност.
При спор с НЗОК именно по този въпрос съдът е отсъждал все в полза на лечебните заведения, като никога не се е интересувал дали има достатъчно средства в бюджета на институцията или не, отбеляза шефът на касата и подчерта, че е задължително, ако дейността е реално извършена, да се заплати.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД