Петър Москов с най-висок рейтинг сред министрите

Петър МосковМинистърът на здравеопазването Петър Москов изпреварва премиера Бойко Борисов по одобрение от българите, показват данните от национално представително проучване на "Екзакта рисърч груп".
Изненадващо най-одобряваните министри са тези, чиито ресори иначе търпят най-много критики.
Работата на премиера Борисов е одобрявана от 43% срещу 45 недоволни от него. Подкрепата към Борисов се увеличава с 4% след парламентарните избори, а неодобрението към него намалява с 3 на сто.
Президентът Росен Плевнелиев е одобряван от 39% от българите, което е с 3% по-малко в сравнение с октомври, 2014. 48%, или с 5 на сто повече, са критиците му.
Най-одобряван е здравният министър Петър Москов с 49%, следван от регионалния Лиляна Павлова с 48 на сто.
На трето място е вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин с 41% одобрение, а на четвърто е Томислав Дончев с 38%.
Това са и министрите, чието одобрение е по-високо от неодобрението.
Непосредствено след като Реформаторският блок влезе в парламента и преди сформирането на новия кабинет, Петър Москов беше одобряван от 12% от пълнолетните българи. Като министър, той повишава четирикратно рейтинга си на одобрение.
Почти масова е подкрепата за работата на Москов от елитните обществени прослойки - от високообразованите респонденти, от жителите на столицата и на областните градове, както и от хората със среден и по-висок жизнен стандарт, уточняват от социологическата агенция.
Дейността на здравния министър не одобряват 24% от анкетираните, а 12 на сто не го познават.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД