Сложна операция на бременна направиха в Националната онкоболница

Сложна операция на бременна направиха в Националната онкоболницаБременна в шестия месец жена на 22 години беше оперирана успешно от голям тумор на десния бъбрек с размери около 30/30 см в Клиниката по коремна хирургия на Националната онкологична болница. Това съобщиха от лечебното заведение. От там информират, че е имало опасност туморът да засегне необратимо жизненоважни органи и би поставил пред сериозен риск живота на бременната жена.
Туморът е с изключително големи размери, заемащ цялата дясна половина на коремната кухина, избутващ и притискащ матката с плода в нея, с метастази в регионалните лимфни възли. Той е отстранен изцяло, като са премахнати и всички засегнати лимфни възли. Операцията е била изключително рискована, тъй като е имало тромб в долната куха вена, което е наложило частично изрязване на стената на вената и отстраняването на тромба.
Операцията е извършена от комбиниран екип на Клиника по коремна уирургия и Клиника по урология, ръководен от проф. Валентин Димитров и проф. Красимир Нейков.
Бременността е запазена, като наблюдението на плода в следоперативния период не е показало патологични промени. Следоперативният период протече без усложнения. Пациентката е изписана в добро общо състояние, с всички шансове да роди здраво бебе.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД