Заради натрупани задължения предстои спиране на газа на старозагорската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“

Заради натрупани задължения предстои спиране на газа на „Проф. д-р Стоян Киркович“Над 210 хиляди лева за природен газ дължи на „Овергаз Изток” Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович" (МБАЛ) в Стара Загора, съобщават от отдел "Публични комуникации" на дружеството. Ако натрупаните задължения не бъдат изплатени през следващите дни, компанията ще бъде принудена да спре доставката на синьо гориво за здравното заведение на 15 януари 2015. До тази мярка се стига, след като през последните три зимни месеца лечебното заведение продължи да трупа задължения към газовото дружество.
Към април 2014-а болницата дължеше на „Овергаз Изток” над 130 хиляди лева за доставено синьо гориво.
Тогава дружеството взе решение да прекрати подаването на газ. След множество разговори с управата на лечебното заведение и с местната власт през ноември 2014-а от болницата преведоха част от сумата и газоподаването бе възстановено.
Сметките за текущото потребление обаче продължиха да не се покриват, а предстои начисляването на плащанията за януари и февруари, с което задълженията ще се увеличат (от 210 хиляди на 300 хиляди лева).
„Овергаз Изток” е наясно със затрудненото финансово състояние на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович", но компанията няма наличния ресурс да продължи да кредитира болницата за своя сметка и за сметка на всички свои потребители, казват още от пресцентъра на дружеството.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД