БЛС ще участва в регулацията и контрола на медицинските дейности

БЛС ще участва в регулацията и контрола на медицинските дейностиТова решиха при подписването на Националния рамков договор за 2015 г. представители на Българския лекарски съюз и на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса в присъствието на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. Документът бе подписан както в текстовата част, така и в частта за цени и обеми.
И двете страни са допуснали компромиси, като обемите на медицинските дейности няма да се увеличат за сметка на някои от дейностите в доболничната помощ, коментира председателят на Надзорния съвет Кирил Ананиев. 
Предстои да се одобрят бюджетите на всички РЗОК за дванайсет месеца, а те ще одобрят целогодишния бюджет на изпълнителите на медицинска помощ. Всеки месец НЗОК ще следи тези бюджети, а на 3 месеца ще се извършва регулация. Ако се увеличи обемът на дейностите, е предвидено да се коригират цените. Според Ананиев, няма да има намаляване на броя на направленията за пациентите.
Министър Москов заяви, че са гарантирани обемите за пациентите от една страна, а от друга - цените, които БЛС иска за лекарите. Той подчерта, че няма опасност пациентите да страдат от намаляване на обемите.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД