България единствена в Европа няма национален противораков план

България единствена в Европа няма национален противораков планПриемането на национален противораков план у нас се бави повече от две години. България е единствената страна в Европа, която не е разработила своя дългосрочна комплексна стратегия за борба с рака и това я лишава от виждане за решаването на проблемите в перспектива. Това заяви пред журналисти днес председателят на Българското онкологично дружество проф. Асен Дудов.
Той е водещ на дебата „Присъда ли е диагнозата рак в България“, който се провежда в столицата по инициатива на Българското онкологично дружество и в. „Труд“.
Да бъдат премахнати търговете за онкологични лекарства по места, защото това затормозява и бави работата на онкологичните лечебни заведения, а така също и няма особен смисъл, след като НЗОК е възприела една цена. Това каза медицинският онколог проф. Галина Куртева, която призова да бъде върната централизираната тръжна процедура. Дискусия продължава с участието на водещи специалисти в различни области на онкологията, национални консултанти, представители на пациентски организации и на индустрията.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД