В Стара Загора стартират безплатни прегледи на щитовидната жлеза

В Стара Загора стартират безплатни прегледи на щитовидната жлезаСтара Загора е един от деветте града в страната, в които от утре до 21 ноември ще се провеждат безплатни профилактични прегледи на щитовидната жлеза. Останалите градове са София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Раднево, Монтана и Елхово.
Прегледите се организират от Национална пациентска организация и Сдружение ВИОМ, с подкрепата на над 13 специалисти ендокринолози и е насочена към хората, които не са диагностицирани до момента или попадат в рискова група за развитие на заболявания на щитовидната жлеза.
Безплатните ехографски изследвания ще се провеждат само след предварително записване на горещата телефонна линия на НПО: 0700 10 515 (на цената на един градски разговор от цялата страна), всеки делничен ден от 11 до 17 ч.
Записването вече стартира и ще продължи до запълване на свободните часове.
Щитовидната жлеза представлява малък, подобен на пеперуда орган, разположен в предната част на шията, който произвежда т. нар. тиреоидни хормони, които са жизнено важни за обмяната на веществата, растежа и развитието на организма. Промени в структурата или функцията на щитовидната жлеза могат да доведат до големи поражения на други органи и системи - сърдечносъдова система, гастроинтестинален тракт, полова система, нервнопсихически проблеми и др.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД