Наградиха лекарите на годината в Стара Загора

Наградиха лекарите на годината в Стара ЗагораДнес Регионалната лекарска колегия в Стара Загора връчи официално традиционните награди за Лекар на годината. Званията се присъждат ежегодно в Деня на лекаря, който се отбелязва на 19 октомври.
Семейният лекар д-р Даниела Кънева от Стара Загора получи наградата в категорията за джипита. Кардиоложката д-р Галина Вутова бе отличена в категорията специалист в извънболничната помощ, а д-р Румен Раев, хирург в общинската казанлъшка болница, взе наградата за лекар в болничната помощ.  Д-р Вутова е била номинирана за приза Лекар на годината и от пациентски организации.
С национална награда – сребърен плакет, снощи на празника на българските лекари в София, бе удостоена старозагорската специалистка в клинична лаборатория на МБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ доц. Ваня Цонева.
За тържеството в хотел „Железник“ имаше шампанско и торта, изобразяваща числото 113. На толкова години е организацията Български лекарски съюз.
ТортатаВъпреки празничното настроение, д-р Георги Бакоев, председател на Регионалната лекарска колегия, не пропусна да сподели притесненията си за ситуацията в българското здравеопазване. Според него допълнителните 217 млн.лв. за Здравна каса ще се окажат недостатъчни и няма да стигнат и до края на ноември. Нашите очаквания за промени в сектора са песимистични. Съставянето на стабилно правителство сега е от ключово значение, за да може да се изработи бюджета. Положението е страшно тежко. Трябват крути мерки и мощен мениджърски и икономически екип в бъдещото здравно министерство, за да стане нещо положително, смята д-р Бакоев.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД