Спешните медици вече работят по 7 часа дневно

Спешните медици вече работят по 7 часа дневноМедиците, работещи в центровете за спешна медицинска помощ, вече работят на 7-часов работен ден, а не, както досега - на 8-часов. Така заплатите им ще се изчисляват на по-малко работно време, спешните екипи ще отчитат повече извънреден труд, което се очаква да увеличи възнагражденията им. Информацията съобщи служебният здравен министър д-р Мирослав Ненков, след като посети заседание на Надзорния съвет на НЗОК.
Заседанието на надзора на НЗОК разпределението на парите от актуализацията на бюджета на Касата. Министър Ненков посочи, че той подкрепя и нова актуализация от 117 милиона лева, която се иска от организацията.
Това предложение ще бъде отправено вече към следващия парламент. Дотогава според министъра болниците няма да имат проблем да работят със средствата от първата актуализация на бюджета за здраве, която бе с 225 млн. лв.
В коментар по проблема за липсата на ваксини за бебета, министърът уточни, че една фирма е подала цена за производство на шествалентната ваксина за бебетата, родени след 1 юни тази година. Следващата седмица ще има яснота дали министерството ще се договори за доставката с нея.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД