Отмениха решението за връщане на пациентите у дома с линейки

Отмениха решението за връщане на пациентите у дома с линейкиОтменено е решението, задължаващо екипите на "Бърза помощ" да връщат по домовете им пациентите с отказана хоспитализация. Това заяви директорът на столичния Център за спешна медицинска помощ д-р Георги Гелев.
Това пречи на спешните медици да изпълняват задълженията си. Решението е било напълно неадекватно и несъвместимо с нормативната уредба на Центъра за спешна помощ. Вече е отменено, каза д-р Гелев.
Той обясни, че по време на болничните му министър Андреева е искала да го освободи от длъжност заради инцидента с починалата журналистка, но той не е получил заповед за това. Когато бях в болнични, д-р Таня Андреева изпрати една проверка по отношение на структурата и образуването на работната заплата, смятайки, че обществеността се заблуждава, че получаваме малко пари. Проверката приключи след 4 месеца подробни ревизии и анализ и се разбра, че няма такива високи заплати, каквито в министерството смятат.
Не мога да кажа, че се е променило нещо към добро. Има издадени няколко заповеди, част от които копират мои, но с други думи. Това което, може би, съществено е станало е едно окръжно писмо до болниците, че при представен болен за хоспитализация и последващ отказ от болницата той да бъде настанен в нея, наш ангажимент е да го върнем в дома му, което изключително много затруднява и без това малкия брой екипи, каза още той.
От 2006 г. се чувства недостиг на кадри в спешната помощ. Центърът за спешна помощ редовно призовава желаещите да работят, дори и ако искат на половин или четвърт щат. Погрешна и тенденциозна е тезата, че Гелев не назначава, за да може да раздава ДМС-та, продължи лекарят.
Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в София приветства заповедта на новия министър Мирослав Ненков, отменяща графика на работа на лабораториите за изследване на острите сърдечни състояния.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД