РЗИ-Стара Загора изготви наръчник за реакции при бедствия и аварии

инж. Светла КарастояноваИнформационен наръчник за задължителните реакции и алгоритми на националната здравна мрежа в случаи на бедствия, аварии и катастрофи изготвиха от РЗИ-Стара Загора, в рамките на европейски проект за повишаване на квалификацията на служителите на здравната инспекция. Проектът стартира миналата година и вече приключи успешно. Той бе на стойност 80 259 лв. За 1 година всички инспектори и експерти на РЗИ преминаха през серия от обучения и семинари, свързани с усъвършенстване на квалификацията и придобиване на нови умения, обясни инж. Светла Карастоянова, ръководител на проекта и секретар на РЗИ.
119 души са били обучавани в НБУ, в Института по публична администрация, в Българска финансова група.
За изготвяне на наръчника за реакции при бедствия, аварии и катастрофи проведохме специални семинари. На тях поканихме и колеги от Хасково и Бургас, които вече имат натрупан опит за действие в екстремни ситуации. Колегите от Бургас - при атентата в Сарафово, а тези от Хасково - при наводненията в с. Бисер, обясни инж. Карастоянова.
РЗИ-Стара Загора, предоставя над 43 услуги на гражданите от областта и на бизнеса. Реализацията на проекта създаде възможности чрез повишаване на квалификацията на служителите тези услуги да се извършват още по-професионално и на по-високо ниво.
„Здравна поща”, Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД