Проф. ЧАКЪРОВА: Запорът върху средствата на МБАЛ е вдигнат, но не за дълго

проф. д-р Петрана ЧакъроваЗапорът върху средствата на старозагорската болница е вдигнат след постигнатото късно снощи споразумение с кредиторите. Но без помощ от Министерството на здравеопазването, това ще е само до следващия запор, който едва ли ще закъснее, заяви за "Здравна поща" проф. д-р Петрана Чакърова, изпълнителен директор на МБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“-Университетска.
Няма начин при 20 млн. лв. дълг болницата да работи нормално, подчерта проф. Чакърова.
Тя сподели, че все още не е водила разговор с новия министър на здравеопазването. С предишния са водени много разговори, Таня Андреева е посещавала болницата много пъти и е била перфектно запозната със състоянието й. Обещала е помощ от 3 млн. лв., която така и не е преведена. Нещо повече, в последния й ден като министър към старозагорската болница са преведени 500 000 лв., след което веднага е поискано връщането на цялата сума. Д-р Чакърова естествено е върнала средствата веднага, но и сега се пита на какъв точно фарс е била свидетел и защо.
Тази сутрин и пред бТВ казах, че ние сме в омагьосан кръг, от който сами без помощ не можем да излезем. Имам чувството, че сме обект на изпълнение на политически поръчки и на рекет, който мина всякакви граници със запорирането на цялата заработена от болницата през месец юли сума. Заплати платихме, но при такъв тотален запор, ако не бе вдигнат днес, няма как да закупим медикаменти и консумативи, за да функционира болницата, заяви проф. Чакърова. Тя очаква сутрешния блок на бТВ утре, защото в него ще участва новият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков. Един от въпросите, които водещите ще му зададат, ще бъде точно за старозагорската болница, поясни проф. Петрана Чакърова.
"Здравна поща", Живка КЕХАЙОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД