Мотористи ще помагат на спешната помощ

Мотористи ще помагат на спешната помощще оказват помощ на пострадали софиянци рамо до рамо със спешните медици. Идеята е на настоящото ръководството на Центъра за спешна медицинска помощ в София и вече е обсъдена с членове на мотоклубове у нас.
Тепърва ще се водят разговори с ръководствата на организациите на волните ездачи. Предложението на Спешна помощ е мотористите да бъдат викани, когато става въпрос за случаи в труднодостъпни за линейки райони, в които те биха могли по-лесно да се придвижат. За целта моторджиите ще бъдат обучени в оказване на първа долекарска помощ, включваща прости животоспасяващи мерки, които и човек без медицинско образование може да окаже на пострадал.
Сред тях са сърдечен масаж, кръвоспиране, обдишване и други. Наскоро подобно обучение беше организирано от Българския червен кръст сред таксиметрови шофьори в столицата. Ако идеята бъде реализирана, моторджиите ще се обучават в сградата на Спешна помощ в София, където вече има специално пригодена зала за това.
Над 100 напълно оборудвани за медицински цели мотори събират прах в БЧК, очаквайки държавата да им обърне внимание. Те са осигурени по проект, който цели подпомагане на спешната помощ у нас. Идеята е чрез тях спешни медици и кадри от болниците в града да стигат по-бързо до пострадали. Още преди години подобен проект беше замислен заедно с "Пирогов", но така и не беше осъществен докрай.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД