Проф. ЧАКЪРОВА, изп. директор на УМБАЛ-Стара Загора: Няколко фирми на д-р Желев източват болницата

Проф. Чакърова пред Нова ТВБолницата в Стара Загора изпадна във финансова кома. Живот на изкуствено дишане – така лекари и пациенти определят ситуацията в най-голямата болница в града, която в момента е пред финансов колапс заради дългове от 21 милиона лева.
Още миналата седмица бе съобщено, че няма да се осигурява храна за пациентите, включително и за тези, които са на по-специален хранителен режим, за да се пестят средства (Виж ТУК>>).
Лечението на пациентите е застрашено, защото освен че болницата няма пари за храна, се оказа, че няма пари и за животоспасяващи лекарства при спешни състояния. Няма средства и за елементарни консумативи (Виж ТУК>>).
Днес пред екип на Нова ТВ изпълнителният директор на болницата проф. Петрана Чакърова заяви, че още с встъпването си в длъжност е наследила стотици милиони задължения. Тя обясни, че няколко фирми източват болницата. Проф. Чакърова поясни, че става дума за фирми на д-р Евгений Желев. Първата е „Лорив“, която осигурява болничното пране. Договорът с нея е от 2008 г. В момента се пере на 2.24 лв. на кг тегло, бизнес планът на оценител показа, че може да се постигне цена от 50 ст. на кг тегло. Втората фирма е „Ловамед“ – пак с участието на д-р Желев, която събира отпадъците. С нея също не можем да прекратим направения договор. Третата фирма е обслужващата болните на хемодиализа, 70 на брой от цялата област. Тук се наложи, за по-изгодно да сключим договор с таксиметрова служба, допълни проф. Чакърова.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД