Лекарства в интернет с лого за безопасността на потребителите

Лекарства в интернет с лого за безопасността на потребителитеКупувате лекарства по интернет? Европейската комисия въвежда лого, за да се гарантира безопасността на потребителите, които купуват лекарства по интернет.
Статистиката показва, че все повече европейци купуват лекарства по интернет. По тази причина на 24 юни ЕК прие регламент за изпълнение съгласно Директивата за фалшифицираните лекарствени продукти, с който се определят дизайнът на общо лого за онлайн аптеките и техническите изисквания за гарантиране на неговата автентичност. Логото ще може да се използва навсякъде през втората половина на 2015 г.
След приемането на регламента Тонио Борг, европейски комисар по въпросите на здравеопазването, заяви: Когато купуват лекарства по интернет, потребители трябва да са наясно, че ако не използват законни онлайн доставчици, рискуват да купят фалшифицирани лекарства, които могат да са безполезни, вредни или дори смъртоносни. Комисията изготви общо лого за онлайн аптеките, за да осигури безопасността на потребителите.
Как изглежда логото? Това е логото (виж снимката вляво), което трябва да е поставено на началната страница на онлайн аптека. На мястото на правоъгълника в средната лява част ще бъде знамето на съответната държава от ЕС, където е установена аптеката, а текстът ще бъде преведен на официалните езици на тази страна.
Как функционира? Първо, потърсете логото на уебсайта, от който смятате да купите лекарства, и щракнете върху него. Трябва да бъдете пренасочен към уебсайта на националния регулаторен орган, на който има списък с всички законни онлайн аптеки и други законни търговци на дребно на лекарства. Проверете дали аптеката е в списъка. Ако е в списъка, продължете със своята поръчка. Ако не е в списъка, не купувайте от този уебсайт. Използвайте някой от законните търговци на лекарства, посочени на уебсайта на националния регулаторен орган.
Новият регламент ще влезе в сила през следващите 4 до 6 седмици. Държавите от ЕС разполагат с една година, за да се подготвят за прилагането му. ЕК ще предостави на националните власти набор от инструменти за комуникация, за да им помогне при подготовката на информационните кампании, които трябва да бъдат проведени съгласно Директивата за фалшифицираните лекарства.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД