Проф. Петрана ЧАКЪРОВА: Не съм се венчала за директорския стол в УМБАЛ

Проф. Петрана Чакърова и д-р Тодор Пасев, зам.-директор на УМБАЛНямам никаква връзка с БСП. Нямам и политически пристрастия. С потенциала си искам да помогна на тази закъсала болница. Не съм се "венчала" за директорския стол . Във всеки момент мога да се върна в Детска клиника. Това заяви днес на пресконференция в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора изп. директор проф. Петрана Чакърова.
На брифинга стана ясно, че вчера между проф. Чакърова, кмета на общината Живко Тодоров и зам.-кмета Йордан Николов е имало среща в 16.45 ч.
Двете страни са се разбрали на предстоящата сесия на Общинския съвет на 19 юни да бъде разгледано предложение за предоставяне на земята на болничния комплекс за безвъзмездно ползване от страна на болницата.
Ако това се случи, УМБАЛ ще отговаря за земята в рамките на комплекса и сама ще решава какви преобразувания да се направят в транспортната схема, в слагането на бариери и за облагородяването на терена.
Въпреки че обяви, че не иска да воюва с Общината, проф. Чакърова я обвини, че си искала наведнъж неплащаните от години данъци за болничните сгради (Виж ТУК>>). Тя изрази учудване, че никой не е предупредил болницата, че трябва да плаща, а сега изведнъж й искали 400 000 лв.
Проф. Петрана Чакърова опроверга съмненията, че има опасност след няколко месеца най-голямата областна болница да остане без кадри. В УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в момента работят 1275 души. От декември до март по взаимно съгласие са напуснали 289 медицински лица. Ние сме съкратили 8 шофьори, за да икономисваме средства за транспорт и сега ползваме таксита. Предстоят съкращения на още 57 души, обяви проф. Чакърова.
На въпрос на "Здравна поща" кога болницата ще разполага с екип по инвазивна кардиохирургия, какъвто тя няма вече повече от два месеца, директорката заяви: Когато му дойде времето, ще ви информирам.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД