Кметът на Стара Загора Живко ТОДОРОВ: УМБАЛ събира такси за паркиране незаконосъобразно

Йордан Николов (вляво), Живко Тодоров и Емил ХристовАдресираното до мен искане от 23 октомври 2013 г. на изпълнителния директор на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" проф. Петрана Чакърова за поставяне на бариера на южния портал на болницата, назначаване на 4.5 бройки за охрана, изграждане на помещение за нея, поставяне на видеонаблюдение и събиране на входна такса от 2 лв. за граждани и пациенти противоречи на законовите норми. Аз нямам право еднолично да издам такова разпореждане. Това заяви следобед кметът Живко Тодоров в отговор на заявлението на проф. Чакърова пред журналисти по-рано днес, че Общината бави с месеци решението на въпроса за изграждането на бариера на южния портал на болницата.
Теренът е частна общинска собственост. За решаване на проблема има два варианта. Единият е Общината да изгради съоръженията и да осигури охрана със собствени средства, които няма да са малко, а после да събира сумите от входните такси. Вторият е с решение на Общинския съвет теренът да бъде предоставен за ползване от болницата, каза Тодоров. Тогава тя може да си организира транспортната схема и пропускния режим на терена на болничния комплекс както сметне за добре. Във връзка с това искам да кажа, че в момента абсолютно незаконосъобразно болницата събира такси за паркиране от гражданите и пациентите. Как така от стотиците паркиращи всеки ден на общинска земя автомобили се събират такси, за които Общината няма представа къде отиват, попита Тодоров.
Според него, най-правилното решение е теренът да бъде отдаден за ползване на болницата. Аз разговарях на тази тема с проф. Чакърова, но тя не прояви интерес. Ние сме готови още утре да внесем предложението за обсъждане в Общинския съвет, но когато от едната страна не се търси диалог, няма как да се стигне до разумно решение, каза кметът.
В изказването на проф. Чакърова той намери и политически подтекст. В досегашното ръководство на БСП в Стара Загора имаше хора с чувство за отговорност към града и неговите жители. Сега се действа неразумно и безразсъдно, по талибански, без оглед на методи и средства. Никога досега не съм спекулирал с факта, че УМБАЛ има стотици хиляди задължения към Общината, защото не е плащала от години данък сгради и др., напомни Тодоров.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД