Стартират националните игри за трансплантирани

Стартират националните игри за трансплантираниВ периода 30 май - 1 юни 2014 г. в град Сливен ще се проведат VI Национални игри за трансплантирани и диализирани.
Организатори на инициативата са Изпълнителна агенция по трансплантации към Министерството на здравеопазването, Обществения съвет за подкрепа на донорството в Сливен, Сдружение „Български съюз на трансплантираните” и Община Сливен.
VI Национални игри за трансплантирани и диализирани ще преминат под патронажа на кмета на града инж. Кольо Милев, който ще изнесе приветствена реч по време на официалното откриване, ознаменувано с парад в памет на донорството от 20.30 ч. на 30 май на площад „Хаджи Димитър в Сливен.
Официално присъствие на откриването и на парада е заявила и министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, която неведнъж е показвала подкрепата си към пациентите и темата за трансплантациите, посочват организаторите.
На официалното откриване се очаква да присъстват и други официални гости от Министерство на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта, експерти в сферата на здравеопазването и други официални лица.
За значимостта на инициативата свидетелства и интересът, който са проявили различни известни български спортисти.
На 1 юни ще се състои и награждаването на победителите в игрите, като желание да наградят победителите са заявили: Момчил Караилиев, Станка Златева, Красимир Костов, Михаил Желев и други.
VI Национални игри за трансплантирани и диализирани са част от Националната кампания в подкрепа на донорството, която цели да привлече вниманието на обществото към проблема с трансплантациите в България, която е на едно от последните места в света по брой извършени трансплантации.
През годините тази инициатива се е доказала като добра възможност за изява на пациентите с подобни проблеми. Това е събитие, което цели да провокира желанието за спорт и самоусъвършенстване и което доказва, че всичко може да бъде постигнато.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД