Медици от Александровска искат оставка на шефката на НЗОК

AlexandrovskaHospital150514Медици от Александровска болница искат оставката на управителя на НЗОК д-р Румяна Тодорова. Това става ясно от писмо на Медицинския съвет на лечебното заведение до медиите. Като причина за исканата оставка медиците посочват последиците от приемането на Постановление 94 на Министерски съвет. Според тях то дезорганизира и затруднява функционирането на болничната помощ, вреди на пациентите, лекарите, медицинската наука и образованието. Те напомнят, че документът е предложен от д-р Тодорова.
Медиците се възпротивяват и срещу извършените от НЗОК проверки на лечебни заведения по великденските празници и Гергьовден.
Според тях по начинът, по който са били направени, те унижават личното и професионално достойнство на лекарите, дискредитират лекарската професия и изобщо здравеопазването в Република България. Част от мотивите им за това твърдение са, че проверяващите екипи от СЗОК и НЗОК не са вникнали в същността на проверяваната медицинска дейност, а са търсили формални пропуски, които са подлагали на произволна интерпретация само и единствено с цел да се породи правен спор относно непризнатата от тях дейност. Според медиците неприемането на реални факти от проверяващите е довело до реализиране на разходи от лечебните заведения, защото не е заплатена извършена от тях медицинска дейност. В декларацията също така се отбелязва, че незаплащането на надлимитната дейност от страна на НЗОК принуждава лекарите да пресмятат ползата и нуждата от дадено изследване и лечение на болестта не през призмата на неговите медицински индикации, а през призмата на неговата финансова стойност.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД