РЗИ: Сирийският бежанец в Стара Загора с туберкулоза е незаразен

РЗИ: Сирийският бежанец в Стара Загора с туберкулоза е незаразенБолният от туберкулоза не е опасен за околните, тъй като не отделя туберкулозни бактерии, и не се изисква той да бъде изолиран, категорични са от РЗИ-Стара Загора
След получената информация за болен от туберкулоза сириец, пристигнал в Стара Загора, РЗИ извърши незабавно епидемиологично проучване.
Касае се за болен 23-годишен бежанец, лекуван в продължение на два месеца в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково и изписан през месец април т. г. След проведеното активно лечение резултатите от изследванията показват, че болният не е бацилоотделител. За продължителната фаза на лечение от там са му осигурени лечебни средства до началото на месец юни тази година.
На 8 май болният се е явил в СБАЛПФЗ-Стара Загора, където вече е регистриран, ще бъде проследяван и ще му бъде осигурявано безплатно понататъшно лечение.
РЗИ-Стара Загора уточни и контактните лица, с които той живее и те ще бъдат поканени през следващата седмица за провеждане на необходимите изследвания, независимо от това, че той не е заразен.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД