Разполагат линейки по столични бензиностанции

Разполагат линейки по столични бензиностанцииМежду 1 и 6 май, по време на празниците, за първи път ще бъде направен опит линейки да бъдат разположени по бензиностанциите в столицата. Това каза проф. Стоян Тонев, заместник-кмет на Столична община с ресор здравеопазване. В София върви гигантско строителство, което е положителен момент, но затруднява движението. За да разпределим линейките, така че да можем да съкратим тези 20 минути, които са златните 20 минути за пристигане на екипите на Спешна помощ, един от вариантите е линейки да бъдат разположени на бензиностанциите.
Не е необходим специален договор за това; първата страна, която го е направила, е Холандия - там "Шел" е монополист, но е дал възможност да се зареждат линейките безплатно на бензиностанциите.
Тук се водят още разговори, имаме съгласие на някои бензиностанции. Между 1 и 6 май за първи път ще го изпробваме, за празничните дни. Част от екипите тогава ще бъдат от общинските болници.
Ще можем да направим нещо, което е от обща полза, каза проф. Стоян Тонев.
В София реално в най-добрите дни има между 20 и 24 екипа на Спешна помощ, в най-лошите дни - между 14 и 16 екипа. Искаме да постигнем между 25 и 30 екипа на Спешна помощ в празничните дни. Това ще промени и самото отношение на хората към Бърза помощ, каза проф. Стоян Тонев. Ако опитът между 1 и 6 май се окаже успешен, до месец се очаква да се въведе системата.
Без подкрепа на Министерството на здравеопазването, в малките общини почти няма възможност да се случи добра здравна помощ, отбеляза проф. Тонев.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД