От догодина в Бургас ще обучават медицински сестри

От догодина в Бургас ще обучават медицински сестриФакултетът по „Обществено здраве и здравни грижи” към държавния университет „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас ще приема студенти през следващата учебна година. Това стана ясно от отговора на министъра на образованието Анелия Клисарова в парламента. Тя трябваше да отговори на въпрос от народните представители от ГЕРБ-Бургас какви действия ще бъдат предприети от Министерството на образованието и науката за откриване на факултета.
Преди повече от половин година Акредитационният съвет на Национална агенция за оценяване и акредитация даде положителна оценка на становището на експертите, както и акредитация на бъдещия факултет в структурата на държавното учебно заведение. След това обаче не последваха никакви действия от страна на Министерството на образованието и от правителството за откриване на факултета.
По думите на министър Клисарова се оказа отново, че вчера, ден преди парламентарния контрол, учебното заведението е получило последната необходима положителна оценка за обучение по специалност „Медицинска сестра” - степен бакалавър. Очаква се съответния протокол да бъде внесен в НС.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД