Пред лицензиране е факултетът по обществено здраве в Бургас

Пред лицензиране е факултетът по обществено здраве в БургасОбщина Бургас активно работи за получаването на лиценз за Факултета за обществено здраве към университета "Проф. Д-р Асен Златаров". Това заяви кметът на морския град Димитър Николов.
По неговите думи факултетът е изключително необходим на Бургас и освен това има всички шансове да се превърне в един от високотехнологичните спешни центрове в страната, особено след осигуряването на хеликоптерна площадка на територията на многопрофилната болница в града и с осигуряването на авиолинейка за транспортиране на тежки случаи.
Според кмета обаче най-важни са висококвалифицираните кадри. По думите му не само Бургас, но и целият регион се развива изключително интензивно в тази насока и са необходими много добре подготвени специалисти, които да работят и да подготвят една много добра база за качествени лекари.
Той допълни, че Община Бургас продължава политиката си от предходните години да инвестира в здравеопазване.
Преди дни Димитър Николов предложи на Комплексния онкологичен център в Бургас да се учреди безвъзмездно право на строеж за изграждане на отделение по нуклеарна медицина.
В перспектива там трябва да бъдат настанени позитронно емисионен томограф и циклотрон. Това е първата необходима стъпка, за да може морският град да се сдобие с най-прецизната в цял свят технология за ранна диагностика на онкологични заболявания.
За новото отделение по нуклеарна медицина Общината предлага свой терен, разположен в непосредствена близост до онкодиспансера.
В продължение на няколко години напълно беше обновена апаратурата в онкодиспансера чрез закупуване на апарати за повърхностна и полудълбока терапия на ракови заболявания.
В началото на тази година тук бе монтиран най-модерният в момента у нас линеен ускорител, който е мощен уред за дълбока терапия, унищожаващ раковите клетки по всички локации на човешкото тяло. Той работи по здравната каса и първите му пациенти вече са записани.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД