Министър Андреева: Има информация, че д-р Станкова напуска Фонда за лечение на деца

Таня АндреевНямам намерение да обяснявам проблемите с политически изказвания. В случая с пациентските организации бях информирана от трансплантираните пациенти, че се налага те да плащат. От петък миналата седмица има решение на въпроса. Това каза министърът на здравеопазването пред БНР Таня Андреева. Бях изненадана, че Националният пациентски форум поставят така въпроса.
Оказа се, че има достатъчно налични количества лекарства и няма опасност пациентите да останат без тях, подчерта здравният министър. Тя добави, че това е станало ясно след разговор с тях и фармацевтичната фирма, притежател на разрешението за употреба на лекарствените продукти.
Таня Андреева обяви, че фирмата е поела ангажимент и доплаща разликата в цената, която плаща НЗОК. "Тази разлика се доплаща от фирмата, за пациентите лекарствата са безплатни. На този етап поставеният проблем вече е решен", категорична е здравната министърка.
Тя заяви, че няма забавяне в доставката на лекарствата и в изплащането им от НЗОК.
Има информация, че д-р Станкова смята да се оттегли като директор на Фонда за лечение на деца в чужбина. Преди да подпиша оттеглянето й, трябва да направя най-доброто, за да намерим нов директор на Фонда за лечение на деца в чужбина, ще се направи нещо като конкурс, добави още здравният министър.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД