Изписаха “осоленото” бебе, дават на семейството еднократна помощ

Изписаха “осоленото” бебе, дават на семейството еднократна помощМайката на "осоленото" бебеДнес от старозагорската УМБАЛ “Проф.д-р Стоян Киркович” бе изписано тримесечното бебе, което лекари едва спасиха, след като майката осолявала обилно телцето му. Близо месец специалистите се бориха за живота на момиченцето. Оттук нататък, от Дирекция “Социално подпомагане” ще продължат да наблюдават семейството, в което има 4 деца, съобщи Петя Чакърова, директор на дирекцията.
От болницата не са ни уведомили за изписването на бебето, но ще изискаме всички медицински документи, свързани с него, за да установим дали то ще има нужда от долекуване и допълнителни специализирани грижи в Дом “Майка и дете”. Тримесечното бебе при постъпването в болницатаТака или иначе, четирите деца и родителите са под наше наблюдение. Те ползват в момента услугите на Комплексния център за услуги за деца и родители в Стара Загора. На семейството ще бъде отпусната еднократна социална помощ. Готвим и писмо до Общината с искане за помощ за решаване на жилищния им проблем. В момента и шестимата живеят под наем в една стая. Ще помогнем на бащата за издаване на лична карта, защото той няма такава и не може да се запише в Бюрото по труда. Мъжът изкарва по някой лев, занимавайки се с вторични суровини, каза Валентина Бонева, шеф на Агенцията за закрила на детето.
Тримесечното бебе и неговата майка постъпиха за първи път в старозагорската болница преди близо месец. Тогава тя обясни, че е третирала кожата му със сол по съвет на по-възрастна жена. Впоследствие кожата на детето силно се зачервила и напукала. След еднодневен престой обаче майката напусна самоволно стационара заедно с момиченцето, въпреки тежкото му състояние. Впоследствие състоянието на момиченцето се утежни още повече и то бе прието отново в болница в Интензивния сектор на Детска клиника. С лечението на бебето в Интензивното се занимаваха осем специалисти.
Майки, не правете като мен, не си осолявайте децата, каза в ефира на Нова ТВ след второто си постъпване в болницата ромската майка от Стара Загора.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД