Удължават проекта "Спри и се прегледай"

Удължават проекта "Спри и се прегледай" Срокът на изпълнение на проекта "Спри и се прегледай" е удължен до 21 окктомври, а лечебните заведения ще извършват прегледи до 21 септември, съобщиха от РЗИ-Стара Загора. На жители на областта ще бъдат изпратени 4458 покани. От тях 2710 ще са за скрининг на рак на маточната шийка, които са със срок до 31 август. 673 покани са за скрининг на млечната жлеза. Те са също до 31 август.
1075 ще бъдат поканите за рак на дебелото черво. 479 от тях ще получат мъже, а останалите са за жени.
През март ще бъде направена и нова, пета селекция, която предвижда поканите за област Стара Загора да бъдат удвоени.
Скрининговите прегледи могат да бъдат извършени в лечебно заведение по избор на клиента, което е регистрирано за участие в проекта. До момента на територията на областта са регистрирани 11 такива. Скрининговите изследвания се провеждат посредством скрининг тестове - цитонамазка за откриване на рак на маточната шийка, мамографски преглед за рак на млечнат жлеза при жените, анализ на скрита кръв във фекалиите за рак на дебелото черво и ректума.
Допълнителна информация по проекта е публикувана на интернет адреса на Националния скринингов регистър и на страницата на Министерството на здравеопазването. Координатор на проекта в РЗИ-Стара Загора е д-р Саша Чакърова, тел. 042/631009.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД