Правят 6 хеликоптерни бази за спешна помощ у нас

Правят 6 хеликоптерни бази за спешна помощ у насШест хеликоптерни бази, които да бъдат използвани за спешната помощ, ще бъдат изградени у нас. Това предвиждат реформите в сектора. Базите ще бъдат разположени около София, Горна Оряховица, село Стралджа в Бургаска област, Добрич, пловдивското село Крумово и село Сумер, Врачанско.
С изграждането на хеликоптерните центрове се цели навременното осигуряване на бърза медицинска помощ и за най-далечните инциденти в рамките на 37 минути.
Това е времето, за което хеликоптерите ще могат да достигнат до всяка точка на страната. За максимум половин час машината ще трябва да отведе пострадалия до най-близката болница, където да му се окаже лекарска помощ. Ако се окаже, че там специалистите не могат да се справят, хеликоптерът ще може да транспортира човека до друга клиника.
Хеликоптерни площадки с диаметър 20 м ще трябва да бъдат изградени и на определени места или в болници. Разходите за въздушната спешна помощ ще се поемат от държавата, но строителството и поддръжката на самите бази вероятно ще става от частни фирми.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД