За първи път се събира Общественият съвет по трансплантология

проф. д-р Чавдар СлавовЗаместник-министърът на здравеопазването проф. д-р Чавдар Славов ще ръководи първото заседание на Обществения съвет по трансплантология. То ще се състои в Министерство на здравеопазването на 26 април.
Общественият съвет по трансплантология е съвещателен орган към министъра на здравеопазването е създаден с цел развитие на трансплантологията в България и стимулиране на донорството. В Обществения съвет по трансплантология участват водещи медицински специалисти, имащи отношение към трансплантологията, трансплантирани пациенти, представители на пациентски организации, журналисти, общественици, представител на Българската православна църква, представител на Главното мюфтийство, специалисти от Изпълнителната агенция по трансплантация.
Новата обществена структура ще оказва подкрепа на координаторите по донорство в лечебните заведения и ще се грижи за повишаване донорската култура на българите, като ще предприема конкретни мерки и инициативи, ще обсъжда постигнатите резултати в това направление. Целта е да се утвърди хуманността на дарителството и тази убеденост на специалистите да се приеме от хората.
„Здравна поща”, източник: МЗ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД