В Детска клиника на УМБАЛ-Ст. Загора се борят за живота на кърмаче

В Детска клиника на УМБАЛ-Ст. Загора се борят за живота на кърмачеСпециалистите в Детска клиника в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД се борят за живота на кърмаче. Тримесечната И.Л. от Стара Загора е доведена от майка си Л.А (31 г.) днес в крайно тежко състояние. Семейството живее в изключително лоши социално битови условия. Майката обяснила, че е третирала кожата на детето до края на втория месец със сол по съвет на по-възрастна жена. Впоследствие кожата на детето силно се зачервява и се напуква.
Преди десет дни за пръв път детето е прието в детско отделение. След еднодневен престой майката напуска самоволно стационара заедно с момиченцето, въпреки тежкото му състояние, обясни д-р Марлена Панайотова.
Д-р Панайотова е приела детето в Интензивния сектор на Детска клиника в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД.
За постъпката на майката, която поставя на риск живота на детето, са уведомени още тогава социалните служби и личният й лекар.
Днес детето е постъпило отново в крайно тежко общо състояние, с висока температура от 39.1 градуса, със силно влошени кожни лезии. Момиченцето е с тежка десквамативна еритродермия с усложнение - септично състояние (силно разранена кожа, до свличане, с усложнение до сепсис).
За лечението бяха потърсени незабавно осем специалисти. Случаят е консултиран от спешен лекар, двама специалисти по "Детски болести", специалист "Инфекциозни болести", специалист "Кожни болести", специалист "Анесетезиология и реанимация" и детски хирург. Хирургът е направил венесекция на детето, с което осугирява венозен път за реанимация и лечение.
Кърмачето, за съжаление, е в крайно тежко състояние и е с опасност за живота. Екипът на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД няма да пести усилия и средства, за да спаси това дете, категорични са лекарите. За случая отново ще бъдат сигнализирани социалните служби и Агенцията за закрила на детето, информират от пресцентъра на болницата.
„Здравна поща”, източник: пресцентър УМБАЛ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД