2100 души са преминали през Клиниката по кардиология на старозагорската УМБАЛ за 9 месеца

2100 души са преминали през Клиниката по кардиология на старозагорската УМБАЛ за 9 месецаЗа мен стабилизирането на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” е кауза, заяви областният управител Живка Аладжова при днешното си посещение в Клиниката по кардиология и отделението по физикална терапия и рехабилитация в болницата. Тя се запозна с проблемите, които екипът от медици среща ежедневно в работата си. На работна среща с екипа на отделението и клиниката присъства и изпълнителният директор на болницата проф. д-р Петрана Чакърова. От 1 януари до края на септември 2013 г. през трите отделения в клиниката - „Инвазивна кардиология”, „Интензивна Кардиология” и ”Обща кардиология” са преминали 2100 души, извършени са 1600 инвазивни процедури.
Клиниката разполага с 40 легла, информира доц. д-р Маргарит Пенев, завеждащ Клиника „Кардиология”. Той припомни, че смъртността от инфаркт на миокарда тук е на нива от 3.6% , а в Европа е между 5 и 7%.
Колегите работят много отговорно, тук всеки ден се спасява човешки живот, увери проф. Чакърова.
По време на посещението Живка Аладжова обяви, че води разговори с Министерство на финансите и Министерство на здравеопазването и има уверението на двамата министри, че правителството ще съдейства за финансова помощ за „Проф. Д-р Стоян Киркович”.
„Здравна поща”, източник: пресцентър УМБАЛ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД