Стартира проучване в подкрепа на болни от диабет

Стартира проучване в подкрепа на болни от диабетСветовните лидери в борбата с диабета Boehringer Ingelheim и Eli Lilly and Company обявиха началото на най-мащабното международно проучване за изучаване на ранната комуникация между лекарите и пациентите, които живеят с диабет тип 2.
То ще се разработва в партньорство с Международната федерация за борба си диабета и включва повече от 10 000 души, страдащи от диабет тип 2 и над 6 500 лекуващи лекари в 26 страни по света.
Изводите ще предоставят по-задълбочени данни за ранните разговори относно диагнозата и кога може да се наложи включване на допълнителна терапия в хода на лечението.
Проучването ще изследва и как тези ранни разговори могат да повлияят на общото благосъстояние на пациента.
Глобалното проучване ще даде цялостна картина за настоящите нагласи както на лекуващите лекари, така и на хората с диабет тип 2, по отношение на тези важни ранни разговори и ще изясни предизвикателствата или потенциалните области за подобрение.
Решенията, базирани на данните от проучването, ще бъдат изследвани от партньорите в областта на диабета Boehringer Ingelheim и Eli Lilly and Company.
Целта ще бъде да се подкрепят общопрактикуващите лекари и хората, които живеят с диабет тип 2, за да бъдат те информирани, мотивирани и уверени в своите усилия да управляват активно своето състояние.
Очаква се първите резултати да бъдат съобщени през втората половина на 2014 г.
България е единствената страна от Източноевропейския регион, която е включена в проучването с 50 общопрактикуващи лекари и 100 пациенти със захарен диабет тип 2.
Диабетът е хронично заболяване, което възниква, когато тялото или не произвежда или не използва правилно хормона инсулин. Около 382 млн. души по света страдат от това заболяване.
Адекватното и цялостно управление на диабет тип 2 доказано води до по-добри резултати и до намаляване на усложненията, вследствие на заболяването. Наличието на ефективна комуникация между хората, които живеят с диабет тип 2 и техният лекуващ лекар още при поставянето на диагнозата, може да повиши личностното удовлетворение, да подобри качеството на живот, личната грижа и дори контрола върху нивото на кръвната глюкоза и резултатите от лечението.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД