Укрепете имунитета си с помощта на... секс

Укрепете имунитета си с помощта на... сексЗащо правим секс? Струва ви се, че отговорът е очевиден: за да получим удоволствие. Или за продължаване на рода. Ще се изненадате да разберете, че все повече хора използват секса като най-приятното и евтино средство, за да се отърват от маса проблеми...
Имате постоянна депресия и всичко наоколо страшно ви дразни
По време на секс настроението значително се подобрява. Освен чисто психологическото удовлетворение в процеса на половия акт, в организма се отделя хормона ендорфин, отговарящ за доброто настроение и позитивното възприемане на света от човека.
Някои изследователи твърдят, че подобряването на настроението е свързано с изменение на хормоналния статус на организма, обусловен от активизирането на някои центрове в главния мозък. Всъщност нещата са много прости: от качествен секс настроението се подобрява на химично ниво - и за това не е необходимо да полагате никакви особени усилия, освен - “отпусни се и изпитай удоволствие”.
Нещо все ви боли
Сексът снижава прага на усещане на болката! Преди оргазъм в кръвта на човек се отделя хормона окситоцин, под действието на който се образуват болкоуспокояващи ендорфини - естествен аналог на морфина. А при жените специално, сексът способства за изработването на естрогени, които подтискат болките, свързани с пред-менструалния синдром. Така че сексът е вероятно най-доброто болкоуспокояващо.
Не сте доволна от теглото си, постоянно сте на диета, но това въобще не ви помага да отслабнете
Леглото - това е най-доброто спортно съоръжение, изобретено от човека! У възбуден човек честотата на пулса се увеличава от 70 до 150 удара в минута - това е както при тежкоатлетите, в момента на вдигане на щанги. Един полов акт изгаря примерно толкова калории, колкото 15 минути бягане с добро темпо - но колко първото е по-приятно от второто! За 30 минути секс се изгарят 200 калории, т.е. - ако се занимавате ежедневно, това прави половин кг за седмица! А за месец?
Редовно прихващате всевъзможни вируси
Укрепете имунитета си с помощта на секс! В кръвта на хората, които правят секс редовно, се съдържат 30% повече антитела, отколкото при въздържателите. Затова сексуално активните дами и господа много по-рядко хващат грип, простуда и други инфекциозни заболявания. Що се отнася до болестите, които могат да се хванат пък от секс - отговорът е очевиден: презерватив.
Не ви устройва размера на гърдите ви
Невероятно, но факт: редовните занимания със секс увеличават гърдите. Работата се състои в това, че когато сте възбудена се усилва кръвообращението и гърдите могат да се увеличат с 25%!
Паметта ви често ви подвежда, лошо усвоявате информацията
Трудно за вярване, но с всеки оргазъм IQ-то на жената се увеличава. Американски учени, постоянно изследващи сексуалните възможности на двуногите изясняват, че по време на оргазъм кръвообращението в организма достига пределно максимална скорост и обогатената с кислород кръв бързо достига всички органи, в това число и главния мозък. А центърът на управление на хормоналната система - хипоталамусът - контролира също и работата на центъра на паметта и обучението.
Откривате все нови признаци на остаряване по лицето си
При редовен секс в организма на жената се увеличава съдържанието на важния за нея колаген, който - както е известно - прави кожата по-гладка и мека. А изработеният от организма по време на полов акт прогестерон избавя лицето от пъпки. Според американски изследователи, двойки, които постоянно правят любов (е, поне минимум 3 пъти седмично), след навършване на 30 г. винаги изглеждат с две-три години по-млади от връстниците си, които са въздържатели.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД