Да изчистим организма си с натурални сокове

Да изчистим организма си с натурални соковеНатуралните прясно приготвени сокове се усвояват много бързо – за 15-30 минути, а това спомага за разтоварване на органите на храносмилателната система. Диетолозите препоръчват някои съчетания на плодове и зеленчуци като особено полезни при различни здравословни проблеми.
Сок от моркови
Смятан е за най-полезният сред зеленчуковите сокове. Богат е на витамини и микроелементи и отлично се съчетава с други зеленчуци, а и плодове.
При редовна употреба тонизира организма, спомага за доброто храносмилане, поддържа работата на бъбреците, повишава имунитета, подобрява функциите на нервната и хормоналната система.
Сокът от моркови е полезен за всички, които искат да прочистят бъбреците, черния дроб и жлъчката си. Той оказва положително въздействие и на червата, като повишава тяхната двигателна активност.
Сок от ябълки
Той е нискокалоричен, съдържа много желязо, помага за извеждането на камъните от бъбреците. Ябълките са богати на пектин, който прочиства организма от шлаката.
Ябълковият сок укрепва сърдечно-съдовата система и извежда тежките метали от организма. Той съдържа фруктови киселини, които забавят стареенето на клетките, и е добро средство за профилактика и лечение на дисбактериозата.
Сок от целина
Богат е на микроелементи (натрий, магнезий, желязо), които са особено полезни за кръвта.
Сокът от целина повишава общия тонус на организма и има диуретично и слабително въздействие. Заради това е особено подходящ за хора с нарушена обмяна на веществата и тези, които се усещат липса на енергия.
Сок от тиква
Прочиства бъбреците и пикочния мехур, стимулира тяхната работа, премахва излишните течности от организма, облекчава уринирането.
Сокът от тиква е богат на витамини (особено на бета-каротин), минерални вещества, органични киселини. Съдържа малко целулоза, което го прави много полезен при всички заболявания на стомашно-чревния тракт. Пектините в този сок извеждат от организма излишния холестерол.
Сок от спанак
Той въздейства най-вече на целия храносмилателен тракт. В спанака се съдържат голямо количество витамини С и Е.
Сок от зеле
Мнозина го определят като идеалното естествено средство срещу затлъстяването. Препоръчва се и при язва на дванадесетопръстника, запек, кожни обриви.
Сокът от зеле е богат на различни витамини, ензими и соли.
Сок от цвекло
Това е най-ценният сок, когато става дума за прочистване на кръвта, бъбреците, черния дроб и жлъчката.
Сокът от цвекло се препоръчва и за понижаване на кръвното налягане, както и за профилактика на различните сърдечно-съдови заболявания. Полезен е също при менструални разстройства и по време на климакса.
Сок от цитрусови плодове
Най-популярен безспорно е този от портокали, но в комбинация с грейпфрути и лимони полезното съдържание се увеличава. Всички цитрусови плодове имат прочистващо и активизиращо въздействие.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД