За всяка храна си има време

За всяка храна си има времеАко искаме да се храним здравословно, като едновременно с това се опитваме да освободим менюто си от излишните калории, едно от елементарните и основни правила, които следва да спазваме е, че всеки продукт трябва да се употребява в подходящото време.
8.00-10.00 ч.
За първото хранене от деня особено са подходящи макаронените изделия или овесените ядки. Тези продукти съдържат сложни въглехидрати и затова не са подходящи за вечеря или за похапване между две хранения. През първата половина от деня могат да се ядат и плодове, както и продукти, съдържащи скорбяла.
Ако не можете да се лишите от бисквитка или лъжичка мед, то задоволявайте своите потребности от тях през първата половина от деня. Всичко, което съдържа прости въглехидрати - захар, мед, пасти, трябва да бъде изядено до 15 часа.
11.00-12.00 ч.
Подходящи за лека закуска през това време са плодовете: сливи, киви, ябълки, но не изяждайте повече от 2 плода. Ако обаче се стремите да намалите теглото си, плодовете трябва да влизат само в основното ви хранене.
i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД