За кого е опасно да яде авокадо

За кого е опасно да яде авокадоАвокадото е продукт, който рядко намира място на нашата трапеза, но е изключително полезен не само притежава хранителните съставки и на плод, и на зеленчук, и на ядка, но и едно авокадо дава достатъчно протеини, за да замести напълно месото и сиренето в дневното хранене.
Плодът с крушовидна форма е богат източник на витамин К и съдържа умерени дози от витамините А, D, Е, РР, В1, В2 и В6, а също така калий, цинк, мед, магнезий и желязо.
Богато
е на белтъчини и на омега-6 ненаситени мастни киселини, което прави комбинацията му с риба в ястията изключително полезна.
Авокадото е много здравословен плод, който е пълен с витамини и минерали. Но в същото време може да бъде и вреден за вашето здраве, при определени условия.
Кога не трябва да ядете авокадо:
Ако имате индивидуална непоносимост към този плод.
Авокадото е противопоказано при хора, които са алергични към латекс.
Трябва да се обърне специално внимание на ядката му! В никакъв случай не трябва да я използвате, тъй като съдържа различни токсични вещества, които влияят неблагоприятно на човешкото здраве. (Най-полезното, което можете да направите с нея, е да я поставите в саксия.)
Не злоупотребявайте с този плод, за да не получавате „изненади“, алергии и т.н.
Заслужава да се отбележи, че целият богат комплекс от полезни свойства на авокадото се запазва само когато се консумира сурово, след топлинна обработка те стават много по-малко.
"Здравна поща", източник: zdrave.to

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД