Употребата на вредни храни, алкохол, цигари и недостатъчното движение са сред основните проблеми при децата от Югоизточна Европа

Употребата на вредни храни, алкохол, цигари и недостатъчното движение са сред основните проблеми при децата от Югоизточна ЕвропаЗаместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова откри 39-та регионална среща на Здравната мрежа на страните от Югоизточна Европа, съобщиха от Министерство на здравеопзването. Тази година темата е посветена на здравето сред децата и младите хора в Югоизточна Европа. България пое ротационното председателство на Здравната мрежа.
"Здравето на децата и младите хора е основен приоритет в програмата на българското правителство, тъй като това е инвестиция в бъдещите поколения и просперитета на държавата", заяви заместник-министър Светлана Йорданова пред делегатите на срещата.
Употребата на вредни храни, алкохол, цигари и недостатъчното движение са сред основните проблеми при децата от Югоизточна Европа. "Ако сега започнем да правим нещо за здравето на нашите деца, за храненето им, за ограничаване на тютюнопушенето, резултатите ще ги видим след 10-15 години", заяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.
Участниците в 39-та регионална среща на Здравната мрежа бяха категорични, че от най-ранна възраст децата трябва да бъдат обучавани на здравословен начин на живот. Ръководителят на Секретариата на Здравната Мрежа д-р Мира Дашич даде за пример Черна гора, където за най-малките ученици има час по здравословен начин на живот.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД