Здравната карта няма да остави лекари и сестри без работа

д-р Венцислав ГрозевНационалната здравна карта няма да остави без работа лекарите и медицинските сестри. Това каза председателят на лекарският съюз д-р Венцислав Грозев. Той заяви, че едва ли ще се стигне до фалит на лечебни заведения, каквито опасения има сред част от ръководителите на болници. „Да, около 3000 легла трябва да бъдат съкратени, но една не малка част от тях могат да бъдат трансформирани в легла за продължително лечение.
Това до голяма степен би трябвало да поуспокои по-малките болници, имам предвид най-вече общинските“, отбеляза д-р Грозев. Припомняме, че пред два дни председателят на Сдружението на общинските болници д-р Неделчо Тотев заяви, че картата е инструмент за закриване на болници.
По думите му неяснотата във връзка с налагането на здравната карта и нейната същност по места буди притеснение в някои от лекарите и това е напълно нормално. Затова на вчерашното заседание на Висшия медицински съвет се взе решение да се направи среща с хората по места, за да може да им стане ясно и да кажат те своите проблеми. Така ще изчистим притесненията до голяма степен, а там където са основателни ще видим как да направим така нещата, че да не се случат неприятни ситуации, каза още той. Д-р Грозев добави, че определено има проблеми около здравната карта, които трябва да бъдат разрешени, но в не малка част от областите на България нещата не изглеждат толкова зле.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД