Здравното министерство поема таксите на всички специализанти

Здравното министерство поема таксите на всички специализантиЗдравното министерство ще поеме таксата за обучение не на 221, а на всички специализанти, които учат по старата Наредба 34. Обещание за това е поел министърът по време на дискусия, която се проведе вчера във Варна. Планираме таксата от 180 лева да се покрива със средства по оперативната програма за развитие на човешките ресурси. Най-вероятно това ще стане от септември, заяви министър Петър Москов.
Той е обещал всички медицински университети в страната да получат право да провеждат изпити за придобиване на специалност от младите лекари.
Мерките на здравното министерство за задържане на младите лекари в България дават първите си резултати. По-малък е броят на медиците, които искат да заминат за чужбина, сочат данните на здравното ведомство за първите шест месеца на тази и миналата година. Общо 202 свидетелства за работа извън страната е издало министерството на лекари през 2015-а срещу 261 за 2014-а. При медицинските сестри пък цифрите са съответно 144 за полугодието на 2015-а срещу 172 за това на 2014-а.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД