Свръхмодерна апаратура за лечение на онкоболни пристигна в столичната УМБАЛ „СВ. Иван Рилски”

Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“Нова свръхмодерна апаратура за лечение на рак ще заработи през есента в столичната многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“.
Тя ще даде възможност за много повече от стандартното лъчелечение, осигурявайки всички методи за конвенционална лъчетерапия, а освен това - и за стереотаксична лъчева хирургия, както на статични, така и на подвижни цели.
Това стана ясно, след като в присъствието на министрите на здравеопазването д-р Петър Москов и на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова и Томас Брънс, търговско аташе на Посолството на САЩ у нас, Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Софарма Трейдинг“ АД и д-р Мариета Райкова, директор на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД, подписаха договор за закупуване и инсталиране на уникален за България и региона линеен ускорител.
Съчетаването на двете технологии е уникалното за този ускорител и определя световните стандарти за лъчелечение и осигурява множество предимства за пациента.
В допълнение към конфигурацията по договора, ще бъде предоставено безплатно разширение на софтуера за лъчева хирургия, което ще даде възможност на лекарите да извършват хирургични лъчеви интервенции не само на глава, но и на цяло тяло, което значително ще разшири обема на пациентите, които могат да се възползват от уникалната технология.
Изключителните характеристики на линейния ускорител, както и фактът, че е уникален за България и региона, ще дадат възможност на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ да стане референтен център за обучение на специалисти за работа с подобен модел високотехнологични апарати за Югоизточна Европа, смята ресорният министър д-р Петър Москов.
По неговите думи, заедно с оборудването във Варна, Пловдив и Плевен, ще се сложи край на тъжния керван от българи, които търсят онкохирургия в чужбина.
По последни данни само в Турция над 100 са българските пациенти, които минават за месец. Още много получават помощ в останалите европейски страни.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД