В МБАЛ Бургас обучават мъже и жени над 50 г. за болногледачи

В МБАЛ Бургас обучават мъже и жени над 50 г. за болногледачиЗа трета поредна година Многопрофилната болница за активно леченив в Бургас проведе обучение за болногледачи по проект „Шанс за работа”. Проектът се осъществява от КНСБ с подкрепата на бургаската болница, където се провежда самият курс, както и с помощта на Бюрото по труда, което отсява кандидатите.
Целта на проекта е трайно безработни лица над 50-годишна възраст да получат нов шанс за реализиране на трудовия пазар, съобщават от лечебното заведение.
Тази година в обучението участваха дванадесет жени и трима мъже. Те бяха обучени от представители на синдикалната организация, които проведоха с тях мотивационно обучение и им предадоха умения за работа в екип.
Обучението за придобиване на професионална квалификация е включвало 100 часа теория и 200 часа практика и бе проведено лечебницата под ръководството на главната сестра Татяна Пейчева.
С нейна помощ курсистите са усвоили най-важните умения за един болногледач и трупаха практически опит в почти всички отделения на болницата.
Обучението на 15-те курсисти завърши с полагане на изпит в две части – писмен и устен. Самият изпит се проведе от сестра Пейчева в присъствието на представители на КНСБ.
Шестимата курсисти с най-добри резултати на изпита ще останат на тримесечен платен стаж в МБАЛ-Бургас, като заплащането се поема по проекта „Шанс за работа 2015”.
Те ще помагат на екипите в няколко отделения, сред които тези по урология и нефрология, обясни главната сестра на болницата. След приключване на стажа, шестте болногледачи ще получат и сертификат.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД