Нов инхалаторен спрей бори ХОББ

Нов инхалаторен спрей бори ХОББНов инхалаторен спрей, Striverdi Respimat, е одобрен от страна на Администрацията по храните и лекарствата в САЩ. Той е предназначен за лечение на хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ). Заболяването засяга милиони деца и възрастни по света.
Новият медикамент е предназначен за дългосрочна употреба за пациенти с ХОББ, включително и хроничен бронхит и емфизем. Това обяснява в изявление Къртис Розенберг, директор в Центъра за оценка и изследване към щатската администрация.
Хроничното белодробно заболяване „отнема“ въздуха на засегнатите с течение на времето, посредством симптоми като хрипове, кашлица, стягане в гърдите и задух. Според учените, тютюнопушенето остава водещата причина за развитие на ХОББ.
От Администрацията по храните и лекарствата обясняват, че бета-адренергичен агонистът с продължително действие осигурява облекчение, като помага на мускулите около въздушните пътища в дихателната система да останат отпуснати, без да се стягат.
Медикаментът е оценен като безопасен и ефективен при клинични проучвания сред 3104 пациенти. Според данните, при тези, които приемат лекарството, се наблюдава подобряване във функцията на белите дробове, в сравнение с участниците, които получават плацебо.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД