Бадемите топят мазнините

Бадемите топят мазнинитеНяколко независими едно от друго проучвания установиха, че консумацията на бадеми е ползотворна за здравето, като намалява кръвната захар в организма и гори мазнините, пише в. "Дейли мейл".
При изследването на д-р Каръл О' Нийл от университета в Луизиана били проучени медицинските досиета на 24 808 пълнолетни граждани. Тези, които редовно консумирали бадеми, били с много по-добри здравни показатели.
При проучването на д-р Ричард Матс от университета "Пардю" бил анализиран ефектът на бадемите върху 137 пациенти с риск от диабет тип II.
Консумацията на 42,5 грама от тези печени и леко осолени ядки на ден помогнало за снижаването на нивата на кръвната захар, за намаляването на апетита и топенето на мазнините.
Консумирането на количество бадеми, което се равнява на 250 калории, всеки ден в продължение на месец не водело до натрупване на тегло.
В бадемите изобилстват мононенаситените мазнини, те са с висока хранителна стойност и са богати на протеини. Тези ядки съдържат ценни минерали, сред които фигурират манганът и магнезият. Те играят важна роля за регулирането на кръвната захар, за здравината на костите, за функционирането на мускулите и на нервните окончания.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД