От днес диабетиците получават 300 безплатни тест-ленти

Диабетиците получават 300 безплатни тест-лентиОт днес влиза в сила списъкът с медицински изделия, които НЗОК ще покрива извън клиничните пътеки. Той съдържа общо 1548 продукта. От тях 177 се покриват от касата на 100%. 1028 от изделията се използват в болничната помощ, а 520 - в извънболничната. Сред реимбурсираните напълно продукти са такива, като сърдечни клапи, коронарни и периферни стентове, тест-ленти.
Диабетиците над 18-годишна възраст най-после ще получат увеличения си брой безплатни тест-ленти - 300. Това им бе обещано да се случи още в началото на годината. Сред новите изделия, които НЗОК ще заплаща, са и незалепващите превръзки за пациентите с булозна епидермолиза.
Списъкът на медицинските изделия бе утвърден на 10 юни. Дни след това от ръководството на касата съобщиха, че заради договорени отстъпки НЗОК ще спести за второто шестмесечие на 2014 г. около 6 млн. лв.

От там се похвалиха, че е изготвен публичен и достъпен за граждани и специалисти списък на медицински изделия, което гарантира легитимността, както на вносители и производители, така и на самите изделия. Създадена е и система за кодиране и специализиран информационен модул, която ще доведе до по-добър контрол при разхода на средства за болнична помощ - от една страна, а от друга - ще осигури база данни по елементи с цел по-добро и обосновано планиране на бюджетните средства, заявиха тогава от касата.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД